Vad har hänt sen sist?

Dags att väcka liv i den här bloggen igen. Det har hänt så mycket i mitt liv sen sist. Både positiva och mindre bra saker.

Jag tycker att vi börjar med de bra sakerna. Jag hade under en längre tid känns mig less på mitt gamla jobb, kändes som om jag trampade i samma fotspår varje dag och ingen utveckling på något sätt. Livet snurrade dock på och var rätt bekvämt. Funkade väldigt bra med familjelivet och jag hade all tid och energi till att lägga på träning. Men jag var uttråkad. Fruktansvärt uttråkad.

Helt plötlsligt så dök en chans upp för mig att byta arbetsplats. Ett jobberbjudande som för mig betydde att jag helt bytte inriktning. Skulle jag våga hoppa, jag visste vad jag hade men inte vad jag skulle få. Ett jobberbjudande som var en tjänst på 50% som dessutom var ett vikariat men jag kände att det fanns stora möjligheter för mig på det nya stället. Jag fick chans att vara tjänstledig på halvtid under tre månader från mitt dåvarande jobb så att jag kunde pröva på det nya jobbet samtidigt.

Under dessa tre månader slet jag som ett djur. Visade framfötterna på alla sätt jag kunde och detta ledde till att min nya chef hade möjlighet att erbjuda mig en fast tjänst på 80%. Detta gjorde att jag vågade säga upp mig från mitt gamla jobb och den 30 april 2015 gjorde jag min sista arbetsdag på mitt gamla jobb.

Under det här dryga året har jag haft en raketfart på min karriärstege inom systembolaget. Hoppade in som försäljare med mycket vilja och energi fick möjlighet att få eget varugruppsansvar, butikskommunikatör och är med i Butikens ledningsgrupp. Jag har varit på flertalet utbildningar i Stockholm och tagit alla chanser och möjligheter till att utvecklas och lära mig saker. Jag har under det sista halvåret beslutat mig för att mitt mål är att bli butikschef och att möjligheterna är stora. Jag fick för bara några månader sedan reda på att jag blivit antagen till ett blivande butikschefer        “talangprogram” som 2 st i hela området fått möjlighet att vara med i. Detta betyder att de ser kompetenser och möjligheter i mig som butikschef som företaget vill ta vara på. *spännande*

Så som ni förstår har jag gjort ett rejält kliv i karriärstegen. Det har varit så roligt och jag har verkligen fått känna att jag utvecklas och att jag gör någonting bra och att det jag jobbar med ger resultat och att jag får uppskattning för mitt arbete.

Men som ni också förstår så har det resulterat i att andra saker har fått komma längre bak. Jag är sjukt ledsen och besviken på mig själv över att all träning, svett och fokusering helt och hållet har gått förgäves och att jag under det här året knappt har tränat någonting, ätit riktigt skit och helt blivit fast i sockerträsket igen. Samt gått upp rejält i vikt. Samtidigt som jag har en förståelse i att jag har lagt 120% fokusering på jobbet och då har jag inte klarat av att fokusera på det andra och fallit in i gamla banor.

Jag har dock bestämt mig för att inte älta! Jag kommer inte att ändra mina rutiner genom att titta bakåt och ångra allt jag gjort. Utan stor framruta och se mina möjligheter och ta vara på all kunskap som jag har fått med mig. Jag vet precis hur jag skall göra för att komma tillbaka till sunda och hälsosamma rutiner. Jag vill bli en tränande stark tjej igen och jag är övertygad om att jag kommer att lyckas ännu bättre i mitt arbete om jag får in goda hälsa och träningsrutiner i mitt liv igen.

Därför har jag bestämt att jag nu när jag precis går på min första semestervecka är det bästa tajmingen att vända allting och få till en bra kost och fina rutiner. Jag har själv förståelse för att jag med mitt nuvarande fysiska tunga jobb inte kommer klara av att träna 5 pass i veckan utan kommer lägga en plan på 2 pass i veckan plus 1-2 promenader. Det känns rimligt.

Jag hoppas ni är några som vill hänga med på resan som jag vet att jag försökt dra igång ett par gånger tidigare, men denna gången känns det på riktigt. Men det kommer bli tufft och jag behöver er peppning.

Kram från nattugglan med många tankar just nu.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s